[출처] [번역] 프락토올리고당(FOS) 및 이눌린(Inulin)에 관하여.. (당뇨와건강) |작성자 CHUNG
원문출처: https://www.pecanbread.com/f/tanya/inulin.html
FOS - Fructooligosaccharides
프락토올리고당(FOS)
Inulin is an FOS.
이눌린은 프락토올리고당이다.
Making a Case Against FOS and Inulin
프락토올리고당과 이눌린에 반대 사례 제시
Have you heard about Fructo-oligosaccharides (FOS) or Inulin yet? If not, you will. These are the latest and greatest refined chemicals that probiotic and yoghurt manufacturers are adding to their products for "your health". It seems that only a few probiotic manufacturers are against using them, with Natren leading the charge. But we like to ask, why is this? Why would Natren be against using FOS in yoghurt and probiotic supplements? What kind of financial gain is involved in not using the latest and greatest chemicals in your products? None that we could think of. So we decided to investigate this matter further.
프락토올리고당(FOS) 혹은 이눌린에 대해서 들어보셨습니까? 못 들으셨다면 듣게 되실 겁니다. 이것들은 가장 최신의 최고로 정제된 화학물질로 프로바이오틱 & 요구르트 제조사에서 “건강식품”으로 추가하고 있는 제품입니다. 프로바이오틱 제조사 중 Natren사를 포함한 적은 수의 제조사만 프락토올리고당의 사용을 반대하고 있습니다. 왜 그럴까요? 왜 Natren사는 요구르트나 프로바이오틱 보충제에 이눌린/프락토올리고당 사용을 반대하고 있을까요? 최신의 최고로 정제된 화학물질을 그들의 제품에 사용하지 않음으로써 어떠한 이익이 있는 걸까요? 잘 모르실 겁니다. 그래서, 이 문제에 대해 자세히 연구해 보기로 하였습니다.
1. What is FOS and Inulin?
프락토올리고당(FOS)과 이눌린은 무엇인가?
Fructo-oligosaccharides (FOS) and inulin are types of fructo-polysaccharides, comprised of -(glucose-fructose)- subunits. The only difference between FOS and inulin is polymer chain length. Inulin/FOS also goes by the name of Neosugar, Alant Starch, Atlanta Starch, Alantin, Dahlin, Helenin, and Diabetic Sugar. Inulin tastes sweet, cannot be digested by humans, and is soluble (unlike cellulose).
프락토올리고당과 이눌린은 과당-다당류의 일종으로 (포도당-과당) 하위단위로 구성되어 있다. 프락토올리고당과 이눌린간의 유일한 차이점은 폴리머 체인의 길이 뿐이다. 이눌린과 프락토올리고당은 Neosugar, Alant Starch, Atlanta Starch, Alantin, Dahlin, Helenin, 당뇨환자용 설탕(Diabetic Sugar)이라는 이름으로 불리기도 한다. 이눌린은 단맛이 나며, 인간이 소화할 수 없으며, 가용성이다(셀룰로오스와 다름).
2. What does Inulin/FOS do?
이눌린/프락토올리고당은 어떤 역할을 하나?
Since Inulin/FOS is indigestible by our bodies, it gets transported to the large intestine where it feeds microbes and promotes fermentation. Inulin/FOS has been dubbed a "prebiotic", essentially serving as fertilizer for the bacteria in your colon. Certain lactobacillus species of bacteria have been shown to preferentially ferment Inulin/FOS. For this reason, it is being promoted as a supplement to feed the good bacteria in our guts.
이눌린/프락토올리고당은 소화될 수 없기 때문에, 대장으로 내려가서 미생물의 먹이가 되며 발효하게 된다. 이눌린/프락토올리고당은 특히 결장에서 박테리아의 비료로서의 역할을 하기 때문에 “프리바이오틱(설명: 박테리아를 번식시켜 소화에 도움을 주게 되는 식품요소)”으로 불리어지고 있다. 락토바실러스 박테리아 일부의 경우 이눌린/프락토올리고당에 우선적으로 발효됨이 밝혀지고 있다. 이러한 이유 때문에, 장에서 좋은 박테리아에 먹이를 주는 보충제로 선전되고 있다.
3. Inulin/FOS feeds only good bacteria, right?
이눌린/프락토올리고당은 좋은 박테리아에게 먹이를 주는 것이 맞죠?
Wrong. Manufacturers claim that Inulin/FOS specifically feeds only good bacteria. The reality of the situation is much different. If you examine the scientific literature about Inulin/FOS, you will find that this is untrue. The best example is concerning Klebsiella. Recent studies have shown that Inulin/FOS encourages the growth of Klebsiella, a bacterium implicated in Ankylosing Spondylitis and increased intestinal permeability. Inulin/FOS may indeed promote the growth of lactobacillus bacteria, but what other potentially harmful bacteria are we feeding as well?
틀렸다. 제조사들은 이눌린/프락토올리고당이 좋은 박테리아에만 먹이를 준다고 주장한다. 그러나 실제 상황은 많이 다르다. 이눌린/프락토올리고당에 관한 과학서적을 읽어보면 왜 이것이 사실이 아닌지 알 수 있을 것이다. 가장 좋은 예는 Klebsiella이다. 최근 연구에서 이눌린/프락토올리고당이 강직성척추염을 유발하는 박테리아인 Klebsiella의 증식을 촉진하고, 장에서의 투과성도 증가됨이 확인되었다. 이눌린/프락토올리고당이 락토바실러스 박테리아의 증식도 촉진시키지만, 나쁜 박테리아도 증식시키게 된다.
4. Why is Inulin/FOS being added to probiotic supplements and yoghurt?
왜 이눌린/프락토올리고당이 프로바이오틱 보충제 및 요구르트에 포함되는지?
A key principle in today's marketplace is product differentiation. If a manufacturer can sell many different kinds of "specialty" products, that are in essence the same thing, it can make a larger profit. Think about it for a moment. We no longer have plain old toothpaste, instead we have such items as tartar control, sensitive, baking soda, peroxide, whitening, gum care, and many others. Adding a new claim to an old product adds to consumer excitement: "Brand X yoghurt - now with Inulin/FOS for your health" & "We now offer lactobacillus capsules with Inulin/FOS." These new claims will help fight market stagnation and lead to greater profits for the manufacturer. But will FOS lead to greater health for the consumer?
오늘날 시장의 주요 원리는 상품 다양화입니다. 제조사가 많은 종류의 “특성화”제품을 판매한다면 보다 많은 수익을 올릴 것입니다. 예를 들면, 우리는 더 이상 보통의 치약을 볼 수 없습니다. 타르타르, 민감, 베이킹소다, 미백, 검케어 등의 치약을 사용하고 있지요. 상품에 변화를 주면 소비자들은 좋아합니다: “브랜드 X 요구르트 - 건강을 위해 이눌린/프락토올리고당 첨가” & “락토바실러스 캡슐에 이눌린/프락토올리고당”. 이러한 문구는 정체된 사장에서 경쟁하고 수익을 올리는데 도움을 줍니다. 그러나 프락토올리고당(FOS)이 소비자의 건강에 많은 도움을 주나요?
5. Is Inulin/FOS found naturally anywhere?
이눌린/프락토올리고당은 천연적인 것이 있나요?
Yes. It is found naturally in asparagus, garlic, Jerusalem Artichokes, chicory root, and others.
예. 아스파라거스, 마늘, 예루살렘 아티초크(국화과 식물), 치커리 뿌리 등에 천연상태로 있습니다.
6. Since Inulin/FOS is found in natural foods it must be okay, right?
이눌린/프락토올리고당이 천연식품에 있으므로 괜찮은 것이겠지요?
Wrong. Sucrose (table sugar) is naturally found in beets, sugar cane, oranges, and other plants. Humans have perverted this naturally occurring substance into a refined chemical. Sucrose is arguably one of the most unhealthy food additives in human history. We should learn from our experiences with sucrose and apply them to Inulin/FOS. Instead of adding refined, super concentrated Inulin/FOS to your food, eat the foods that naturally contain Inulin/FOS.
틀렸습니다. Sucrose(설탕)는 비트, 사탕수수, 오렌지 등에 천연상태로 존재합니다. 인간이 천연에서 나오는 물질을 화학물질로 바꿔온 것입니다. 논란은 있지만, Sucrose는 인류 역사에서 가장 건강에 안 좋은 식품 첨가물 중의 하나입니다. 우리는 Sucrose의 경험을 바탕으로 이눌린/프락토올리고당에도 적용해야 합니다. 정제되고 고도로 농축된 화학적 이눌린/프락토올리고당을 먹기 보다는, 자연상태의 식품에 이눌린/프락토올리고당이 존재하는 것을 섭취해야 합니다.
The body is genetically adapted to certain foods and if we continue to mess with our food chain then our health will suffer the consequences. Of the nutritional fibers, cellulose was the most likely to be included in a traditional hunter-gatherer diet. Cellulose is an insoluble fiber that is slowly fermented by the microbial population in the human colon. Inulin/FOS is a soluble fiber that is quickly and easily fermented. The difference between cellulose (a food we are adapted to) and Inulin/FOS (a food we are not adapted to) is like the difference between a slow burning ember and a raging fire. Who likes playing with fire?
우리의 몸은 유전적으로 어떠한 식품에 적응하게 되어 있으며, 우리가 먹이사슬을 계속 망쳐나간다면 우리의 건강도 심각한 결과를 초래할 것입니다. 섬유소 중에서 셀룰로오스는 전통적인 수렵인 식단에 우선적으로 포함되었을 것으로 생각됩니다. 셀룰로오스는 불용성 섬유소로서 인간의 결장에서 미생물에 의해 천천히 발효됩니다. 이눌린/프락토올리고당은 가용성 섬유소로서 빠르고 쉽게 발효됩니다. 셀룰로오스와 이눌린/올리고당의 차이점은 은은한 불과 활활 타오르는 불과 같다고 생각됩니다. 누가 불장난을 원하나요?
7. Is it possible to be allergic to Inulin/FOS?
이눌린/프락토올리고당에 알레르기 현상이 나타날 수 있나요?
Yes. In one documented case, inulin caused an anaphylactic reaction. As the use of Inulin/FOS as an additive in the food industry increases, reports of allergic responses will probably increase. "Inulin may be the culprit behind more food allergies than is currently recognized."
예, 이눌린에 과민반응을 보인 예가 있습니다. 이눌린/프락토올리고당을 첨가제로 사용하는 식품산업이 늘어가므로, 알레르기 반응을 보이는 경우도 늘 것으로 생각됩니다. “이눌린은 현재 보고되고 있는 건수보다 더 많은 식품 알레르기현상의 주범으로 숨어있을 것입니다”.
8. What are the recognized side effects of ingesting Inulin/FOS?
이눌린/프락토올리고당 섭취에 의한 부작용은?
Assuming one is not allergic to Inulin/FOS, the typical side effects will vary depending on one's level of tolerance. The list of known side effects include: flatulence, bloating, cramps, abdominal pain, and diarrhea. As Inluin/FOS permeates our food supply, the list of side effects is expected to grow.
어떤 사람이 이눌린/프락토올리고당에 알레르기가 없다고 가정해 볼 때, 부작용은 사람마다의 민감도에 따라 달라질 것입니다. 부작용으로 알려진 것은: 부글거림, 더부룩함, 위경련, 복통, 설사 등입니다. 이눌린/프락토올리고당이 우리의 식탁에 점점 더 침투해 감에 따라, 부작용의 경우도 더 늘어갈 것입니다.
Conclusion
결론
In theory, a food additive that could specifically feed good bacteria might prove useful for intestinal health. Given the nature of the microbes and their ability to quickly adapt to various carbohydrate foods sources, it seems highly unlikely that such a chemical will be developed. Inlulin/FOS has been touted as such a molecule, but seems to fail the test as you examine it further. Even if Inluin/FOS did display specifity for beneficial bacteria, do we know enough about the complex microbial ecology of the human GI tract to deem a species of bacteria better than the others? The GI tract is much like a rain forest with a very complex web of life. What would happen to a rain forest if, in our arrogance, we decided to spread a chemical that fertilized one specific type of tree? Would the overgrowth of one species be beneficial? Our GI tracts have adapted to house a variety of microbes and to disrupt this balance might be detrimental to our health. With these concerns, we recommend staying far away from any product with Inulin/FOS.
이론적으로 좋은 박테리아에 먹이를 주는 식품첨가제는 장건강에 유익하다고 볼 수 있습니다. 미생물의 특성과 그들이 다양한 탄수화물 식품에 빨리 적응하기 때문에, 그러한 화학물질을 개발하는 것은 대단히 힘들다고 보여집니다. 이눌린/프락토올리고당이 그런 화학물질이라고 선전되고 있지만, 여러분들이 조금 더 연구해 보신다면 그러한 기능에 실패했다는 것을 아시게 될 것입니다. 이눌린/프락토올리고당이 유익한 박테리아에 반응했다고 치더라도, 우리가 한 종류의 박테리아가 다른 것보다 더 좋다는 것을 인간 위장관(위장에서 대장까지)에서의 복잡한 미생물 생태반응을 알 수 있을까요? 위장관은 열대우림과 같아서 매우 복잡하다고 볼 수 있습니다. 열대우림에서 우리가 한 특정종류의 나무에만 비료가 되는 화학물질을 뿌리면 어떻게 될까요? 한 종류의 나무가 과잉성장되는 것이 유익할까요? 우리의 위장관은 다양한 미생물이 살 수 있도록 만들어졌으며 이러한 균형이 깨지면 우리의 건강도 해치게 될 것입니다. 이러한 이유 때문에 우리는 이눌린/프락토올리고당이 포함된 어떠한 식품도 가까이 하지 말 것을 권장합니다.
ㅊㅊ영갤/1(211.226)
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